top of page

Абазовић формира мањинску владу?

Мило Ђукановић, председник Црне Горе највероватније ће у четвртак дати мандат за састав мањинске владе Дритану Абазовићу лидеру коалиције Црно на бијело, пишу црногорски медији.


Црногорски председник ће у че-твртак обавити и консултације са представницима клубова посланика у Скупштини Црне Горе, а након те формалности мандат ће понудити једином који у овом тренутку може да обезбеди већину од најмање 41 посланика, а то је лидер Грађанског покрета УРА.


Ако се све ово обави у четвртак, већ до краја месеца треба очекивати седницу Скупштине Црне Горе, на којој ће бити изабрана 43, овога пута, мањинска Влада Црне Горе


Ђукановић је пре два дана рекао да је његова Демократска партија социјалиста спремна да гласа за мањинску владу, јер је и то боље решење од катастрофалне ситуације у којој се Црна Гора налази на челу са досадашњом Владом.


Он је рекао да мањинску владу сматра најлошијом алтернативом актуелној, али, како је навео, у овом тренутку не постоји спремност једног броја парламентарних субјеката да подрже друга решења за излазак из кризе.

Comentários


bottom of page