top of page

Акције "Визера" у паду

Америчка фирма за управљање капиталом, Индиго партнерс, највећи акционар Визера, продала је 9,0 посто удела у мађарском нискотарифном авио-превознику за 400 милиона фунти (555,5 милиона долара), објавио је специјализовани британски ваздухопловни информативни портал simpleflying.com.


Продаја, реализована у уторак у организацији лондонске Барклиз банке, обухватила је 7,69 милиона акција, чиме је власнички удео Индига у Визеру смањен са 17,5 на само 8,5 процената. Америчка фирма је претходно, почетком фербуара ове године, такође продала деонице Визера у вредности 500 милиона фунти (650 милиона долара).

Акције мађарске компаније су јуче, након објаве вести о продаји, пале за 6,5 одсто, додаје британски портал уз напомену да Визер неће добити део новца од продаје. Индиго партнерс је пустио "пипке" у сектору нискотарифног авио-саобраћаја. Власник је контролног удела у америчком Фронтијер ерлајнсу, у чилеанском ЏетСмарту, а има удео и у мексичком LCC Воларису.

Индиго је постао инвеститор Визера 2004. године, с власничким уделом од чак 20,6 посто. Оснивач и извршни директор ове компаније, Вилијам А. Франке, уједно је и председник Визера.

Comments


bottom of page