top of page

Амбасадор Мађар посетио Суботицу

Амбасадора Мађарске, који је боравио у првој званичној посети Суботици, примио је др Балинт Пастор, председник Скупштине града. Гост је током разговора истакао да ће његова земља настојати да, како је рекао, „границу са Србијом учини флексибилнијом“ тако да се на постојећим граничним прелазима убрза проток путника и робе.„Суботица и Палић, где живи велики број припадника мађарске националне мањине, центри су око којих се гради слика добрих односа Србије и Мађарске, а да ће они у будућности бити још и бољи доказ је што су недавно били домаћини Стратешког савета између наше две земље.“ То је, након састанка са народном послаником и председником Скупштине града Балинтом Пастором, изјавио амбасадор Мађарске у Србији Јожеф Золтан Мађар приликом прве званичне посете Суботици.


„Мађарска ће предузети све да се Србија и српски народ још јаче и динамичније приближе европској заједници. Ми рачунамо на Србију. Србија зна што хоће у овом региону. Ми, такође, добро знамо шта жели наш народ. Према том путу желимо да се Европска унија развија и да настави да креира своју будућност“, поручио је Јожеф Золтан Мађар, амбасадор Мађарске у Србији. Народни посланик и председник Скупштине града Суботице Балинт Пастор истакао је огроман допринос који је Влада Мађарске дала у обнови суботичке синагоге и Учитељског факултета на мађарском језику и додао да је састанак са амбасадором Мађарске у Србији уприличен у заједничкој намери да ти односи у будућности постану још бољи.

„Ви знате да је Мађарска пети спољнотрговински партнер Републике Србије. Бенефите, свакако, од тога има и Суботица. У културолошком смислу, не може се довољно истаћи значај средстава које је Влада Мађарске инвестирала у одређене грађевине које постоје у граду Суботици“, рекао је Балинт Пастор, народни посланик и председник Скупштине града Суботице.

Током прве званичне посете Суботици, амбасадор Мађарске у Србији Јожеф Золтан Мађар истакао је и да ће његова земља настојати да, како је рекао, „границу са Србијом учини флексибилнијом“ тако да на постојећим граничним прелазима може да се убрза саобраћај путника и робе, што доприноси бољој привредној и културној сарадњи двеју држава и њихових грађана.

Comments


bottom of page