top of page

Астрономска казна за Рајанер

"Мађарска агенција за заштиту потрошача казнила је нискотарифну авио-компанију Рајанер са 765.000 евра због обмањивања купаца својим непоштеним пословним праксама", објавила је министарка правде Јудит Варга на Фејсбуку.Надлежни орган је покренуо поступак против ове авио-компаније 10. јуна због сумње да је на клијенте пренела трошкове пореза на екстра добит, навела је министарка и додала да је њено министарство пратило процес, преноси агенција МТИ. Варга је поновила раније обећање владе "да ће заштитити мађарски народ" и покренути поступак заштите потрошача сваки пут када нека компанија покуша да своје пореско оптерећење на екстра профит пребаци на потрошаче.

"Инфлација и економска ситуација у ратним временима захтевају од мултинационалних компанија које зарађују превелике профите да својим учешћем допринесу финансирању програма ограничења цена комуналних услуга и националне одбране", написала је Варга.

Ројтерс јавља да је Рајанер најавио жалбу на, како наводи, "неосновану" казну Мађарске агенције за заштиту потрошача.

"Рајанер ће одмах поднети жалбу на било какву неосновану казну мађарске агенције за заштиту потрошача. Још нисмо добили обавештење о казни. Ако буде потребно, Рајанер ће се жалити тим поводом судовима ЕУ", саопштила је авио-компанија, чији су највиши представници претходно, у више наврата, оштро критиковали економске мере владе премијера Воктора Орбана.

bottom of page