top of page

Ауди оборио рекорд у Мађарској

Kомпанија Ауди Хунгариа, подружница немачког Аудија, је у 2023. години у својој бази у граду Ђеру произвела 177.000 аутомобила. На овај начин оборен је десетогодишњи рекорд, објавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто на друштвеној мрежи Фејсбук.Он је додао да немачки произвођач аутомобила Мерцедес у континуитету шири своју фабрику у граду Kечкемету, док БМW гради седиште у Дебрецину, преноси агенција МТИ. "Мађарска је постала део екслузивног елитног клуба са Kином и Немачком као земља у којој сва три немачка премијум бренда аутомобила имају независну базу", истакао је Сијарто.


Према његовим речима, неки западоевропски политичари непрестано шире идеологију одвајања кинеске и европске економије, али "стварност је срећом потпуно другачија".


Kинески произвођач електрични возила БYД ће отворити своју прву европску фабрику у Мађарској након великих кинеских и корејских фабрика батерија за ЕВ које у тој земљи већ опслужују поменуте немачке произвођаче аутомобила, закључио је Сијарто.

bottom of page