top of page

"Ауди" у Ђеру поново ангажује раднике

Немачки произвођач аутомобила "Ауди" поновно је покренуо производњу возила у једној смени, у својој фабрици у Ђеру, саопштено је из управе компаније.

Директорка за комуникације компаније "Ауди Мађарска" Моника Чехмаистер, изјавила је да је око 2.000 људи почело рад у фабрици аутомобила, што је први корак у нормализацији производње. Две недеље раније, "Ауди" је поново покренуо производњу у својој фабрици мотора у Ђеру. Укључујући и те раднике, сада око 5.000 њих, од укупно 12.800 запослених, поново ради, рекла је директорка. У фабрици мотора је 14. априла покренута линија за производњу мотора са шест цилиндара. Пре неколико дана поново је покренута и производња у новом шестоцилиндричном и четвороцилиндричном производном погону.

Из ове фабрике аутомобила сада дневно изађе око 250 возила, али производња ће бити повећана у наредним недељама, рекла је Чехмаистерова и додала да радници који нису на производним линијама, ових недеља користе дане свог годишњег одмора. "Ауди Мађарска" је затворила своја врата 23. марта, са појавом епидемије вируса короа. Иначе, ова фабрика је у 2019. години произвела скоро два милиона мотора и близу 165.000 возила.

Comentários


bottom of page