top of page

Ауди шири производњу у Мађарској

Компанија Ауди ће инвестирати 301 милион евра у повећање производње електричних мотора за аутомобиле у својој фабрици у Ђеру, у Мађарској. Ова фирма добиће финансијска средства мађарске владе у износу од 21 милион евра, ради ширења посла.Вест о инвестицији Аудија потврдио је министар спољних послова и трговине Мађарске, Петер Сијарто. Иако су неке специфичности плана остале непознате, Сијарто је потврдио да ће Ауди добити владин грант, односно финансијска средства у износу од 21 милион евра за помоћ у проширењу фабрике која ће отворити нових 500 радних места.


Електрични мотори који ће се производити у фабрици уграђиваће се у све електричне моделе Волксваген групе засноване на МЕБ механичкој платформи. Очекује се да ће производња почети 2025. године.


Ауди од 2018. године производи електричне моторе у Мађарској, која представља важно производно тржиште за немачког произвођача аутомобила. Прошле године је Ауди направио 171.000 возила у тој земљи, у којој већ запошљава око 13.000 радника. То је допринело да Мађарска постане 20. највећи извозник аутомобила на свету,

Comentarios


bottom of page