top of page

Баконди: Видео агресивних миграната шокирао министре у Бриселу

Према речима Ђерђа Бакондија, на учеснике је „озбиљно утицала“ чињеница да се илегални мигранти не само да се појављују у великом броју на јужној граници Мађарске уз помоћ организованог криминала, већ користе насиље над граничарима, прете полицајцима и бацање ствари на њих или нападање оружјем.Према његовим речима, на учеснике скупа је „озбиљно утицала“ чињеница да се илегални мигранти не само појављују у великом броју на јужној граници Мађарске уз помоћ организованог криминала, већ да примењују насиље над граничарима, прете полицајцима и бацају предмете на њих или их нападају оружјем. Он је рекао да је прошле и ове године било је укупно 2.000 оружаних инцидената на јужној граници, углавном у виду упозорења пуцањем, усмереног на застрашивање мађарских граничара.


Баконди је рекао да је пуштање видео-снимка помогло да министри спољних послова размисле о својој миграционој политици, која није у интересу безбедности народа Европе и на чијој даљој либерализацији ради Европски парламент. Уместо поновног успостављања унутрашњих граница у ЕУ, које су препрека слободном кретању робе и људи, главни саветник премијера за унутрашњу безбедност рекао је да је важније обезбедити спољне границе, на шта је Мађарска већ потрошила две милијарде евра.


Гостујући у програму Кошутовог радија, Ђерђ Баконди је рекао да мере ЕУ за управљање илегалним миграцијама немају за циљ да омогуће безбедност грађана Европе и заштиту спољних граница, већ да олакшају масовни прилив миграната кроз разна решења, као што су расподела квота, лакши улазак или стварање мигрантских кампова.

bottom of page