top of page

Баконди: Око границе са Србијом делује пет кријумчарских група

Kријумчарењe људи може се елиминисати само уз сарадњу међународних организација за спровођење закона, рекао је главни саветник мађарског премијера за унутрашњу безбедност и додао да ће Мађарска подржати такво партнерство.Јужне границе Европске уније сада су боље чуване захваљујући сарадњи између земаља ЕУ попут Аустрије, Хрватске и Мађарске, као и држава које нису чланице ЕУ, попут Србије и Црне Горе, рекао је Ђерђ Баконди за Телевизију М1. Мађарске организације за спровођење закона чине све што је могуће да сузбију кријумчарење људи, рекао је Баконди, додајући истовремено да се тај проблем може елиминисати само кроз сарадњу са ЕУ.


Мађарска ће подржати комесарку ЕУ за унутрашње послове Илву Јохансон, која је предводила такву сарадњу конкретним корацима, рекао је Баконди. Он истиче да се процењује да су ланци кријумчарења људи прошле године остварили зараду од преко три милијарде евра.


"Европска оперативна тела, укључујући и мађарска, имају детаљне информације о ланцима кријумчарења људи који су активни на балканској мигрантској рути. У близини мађарске границе активно је пет великих кријумчарских кругова, који се чак међусобно такмиче", рекао је Баконди, напомињући да је њихова ривалства недавно довела до оружаних сукоба међу њима.

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page