top of page

Балаж Орбан: Против смо проратног става Брисела

Постоји суштинска разлика у ставовима Мађарске и Брисела у погледу руско-украјинског рата и њихових повезаних стратегија, јер Брисел има проратни став, рекао је политички директор мађарског премијера Радио Кошуту.Став Брисела је да је у интересу европских земаља да се сукоб настави или да се може интензивирати, рекао је Балаж Орбан. Али по мишљењу Мађарске, сукоб се може решити само дипломатским путем, истакао је он.


Каже да је "вредно подржати Украјину“, али се заложио за политику „која ће нас приближити миру“. Рекао је да су се последице уцена, претњи и ускраћивање финансијских средстава Мађарсој, „узвратили онима који су те планове осмислили” јер су „добили снажне међународне реакције”.


„То је проширило маневарски простор Мађарске“, рекао је Балаж Орбан и додао да "смо успели да направимо добре компромисе у складу са нашим националним интересима“.


У вези са протестима пољопривредника у неколико европских земаља, политички директор је рекао да су они забринути због губитка посла, конкурентности и пада европског животног стандарда. „Зато су потребне промене у Бриселу, јер они европски лидери који то не схватају и доносе одлуке против воље европског народа, не могу да остану на власти.

Comments


bottom of page