top of page

Без обавезне вакцинације посланика

Парламентарни одбор за правосуђе одбацио је предлог о обавезној вакцинацији посланика, који је иницирао независни посланик Јанош Бенчик. Његов предлог је подржао само један независни народни посланик.


Влада предвођена Виктором Орбаном у новембру је дала право послодавцима да вакцинацију учине обавезном као услов за даље запошљавање. Према недавној одлуци шефа кабинета Народне скупштине, вакцину против корона вируса обавезни су да приме и запослени у парламенту. Одлука се, међутим, не односи на посланике који законски нису у радном односу.


Као одговор на ову контроверзну ситуацију, пре неколико недеља је независни посланик Јанош Бенчик поднео је предлог да вакцинација буде обавезна и за све посланике.


"Мој циљ је био да преузмем одговорност и да будем пример. Ако се од продаваца или возача аутобуса може захтевати вакцинација, онда би то требало и од посланика. Жао ми је што на крају ни владајућа странка ни било која група опозиције нису били вољни да се обавежу“, прокоментарисао је одлуку Јанош Бенчик.


Иако вакцинација неће бити обавезна у парламенту, према информацијама које су посланичке групе дале новинарима, сви посланици су већ вакцинисани.

Comments


bottom of page