top of page

"Без санкција гас би био дупло јефтинији"

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да санкције Русији које је увела Европска унија треба укинути. Ако би се санкције Русији укинуле, цена гаса би пале за 50 одсто, а и инфлација би имала опадајући тренд, сматра Орбан.На састанку руководства владајуће странке Фидес, Орбан је иза затворених врата изнео став да би без санкција, Европа могла да поврати снагу и избегла надолазећу рецесију, објавио је дневни лист "Мађар Немзет".


Према овом листу, Орбан је поновио свој ранији став да санкције више штете Европи него Русији. Он је такође на својој Фејсбук страници објавио поруку са партијског састанка: "Бриселске санкције су гурнуле Европу у енергетску кризу". Портпарол мађарске владе Золтан Kовач потврдио је за Ројтерс ове Орбанове изјаве.


Министри спољних послова чланица Европске уније сагласили су јуче на неформалном ванредном састанку у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине УН, да наставе са новим санкцијама против Русије и пружањем помоћи Украјини, саопштио је високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ, неколико сати након што је руски председник Владимир Путин наредио делимичну мобилизацију.

Comments


bottom of page