top of page

Бескаматни кредити и пореске олакшице

Мађарска влада ће проширити право на бескаматни зајам од 10 милиона форинти (27.200 евра) са циљем да подржи економски опоравак предузећа, односно било ког посла који је морао да буде заустављен због актуелног двонедељног закључавања, најавио је представник владе у Будимпешти.


Кабинет премијера Орбана наложило је Мађарској развојној банци (МФБ) да предузме неопходне кораке у том правцу што је пре могуће, рекао је Гергељ Гуљаш, шеф Кабинета премијера. У међувремену, Министарство за иновације и технологију обратиће се Мађарској индустријској и трговинској комори с циљем да обавести компаније о условима за пријављивање, додао је он.


"Закључавање је отежало посао многим предузећима, посебно онима у услужном сектору, због чега је влада проширила свој програм подршке исплатом плата запосленима у сваком предузећу које је морало да се затвори. Влада ће исплатити половину зарада људима који раде у службама које сада не раде и укинула је доприносе послодаваца у више сектора, за месец март. Такође, предузетници и мала предузећа који порез плаћају паушално, ослобођени су плаћања овог месеца", рекао је Гуљаш, додајући да је до сада влада исплатила субвенције зарада у износу од 50,6 милијарди форинти.

bottom of page