top of page

Благи пораст броја заражених у Мађарској

Епидемија корона вируса у Мађарској и даље траје, а последњих дана забележен је благи пораст заражених особа. Данас је на новоу земље регистровано 11 новооболелих, чиме је укупан број инфицираних повећан на 4.138.Према нформацијама надлежних, у последња 24 сата није било нових смртних случајева, тако да је број умрлих остао непромењен - 578. Од вируса корона до сада се опоравило 2.680 пацијената. Тренутно је 174 особа са овим вирусом хоспитализовано, а од тог броја 11 је на респираторима.


Главни оперативни тим за сузбијање заразе, саопштио је да је врхунац епидемије прошао, али да је она није завршена. "Укидање ванредног стања омогућила је успешно спроведена прва фаза борбе против епидемије. За разлику од других земаља, успели смо да избегнемо масовно обољевање и већу смртност. Међутим, претња од епидемије није нестала, па је и даље потребно примењивати основне мере заштите и бити спреман на реаговање у случају наглог повећања броја инфицираних", каже се у саопштењу.


У Мађарској је ношење заштитних маски и даље обавезно у продавницама, јавним установама и градском превозу и та мера ће, по свему судећи и даље остати на снази.Comments


bottom of page