top of page

Близу 1.500 мигрантских упада недељно

Протекле недеље полицајаци и војници који патролирају дуж мађарске границе привели су 969 илегалаца, а 390 миграната спречили да илегално пређу заштитну ограду на граници, док је против 82 особе покренут поступак због кријумчарења људи.

Подаци говоре да је протекла недеља била једна од оних када су мигранти и кријумчари били најактивнији у покушајима да се домогну Европске уније. Међу њима су и даље најбројнији држављани Сирије, Авганистана, и Пакистана, а има и Ирачана, Алжираца, Тунишана и становника других афричких земаља.

Током прошлог месеца, регистровано око 6.000 покушаја миграната да илегално пређу границу, наводе у мађарској полицији. Мађарска, у складу са својим законима, све мигранте сада враћа до границе земље из које су ушли у државу. 

Од почетка овогодишње епидемиолошке кризе, власти не примају захтеве за азил на територији Мађарске, јер су два прихватна центра на мађарско-спрској граници, затворена, на захтев ЕУ.

Премијер Виктор Орбан каже да се мађарска политика о миграцијама неће мењати: "Будућност Африканаца је у Африци. Ми ћемо им помоћи да боље живе у својим земљама, а нећемо им помагати да долазе у Мађарску", категоричан је био Орбан у својој недавној изјави на ову тему. 

Comments


bottom of page