top of page

Бредли-Фарел: Бајден не представља већину Американаца

Спољна политика Бајденове администрације не показује никакву спремност за сарадњу, рекла је у интервјуу за Радио Кошут експерт за спољну и безбедносну политику Ши Бредли-Фарел. Председница вашингтонског института Counterpoint, која је и гостујући научник у Центру за основна права у Мађарској, гововрила је, између осталог, о утицају идеолошке офанзиве САД-а на њене односе са другим државама.Коментаришући истицање застава дугиних боја на зградама америчких амбасада, Ши Бредли-Фарел је рекла да је то показатељ политике америчке владе, али да те заставе не представљају већину америчког народа или оне широм света. Подсећајући на резултате студије Пев, она је рекла да већина земаља у свету не прихвата хомосексуалност као део морала. Ипак, додала је, САД су вршиле притисак на друге државе још од Обамине ере, да задобију културно прихватање ЛГБТК заједнице.


Према овом експерту, САД би требало да се баве заштитом људских права уопште, укључујући и права припадника ЛГБТК заједнице. Међутим, усађивање друштвене идеологије и наметање културног прихватања другим земљама није део овога, истакла је. Она каже и да је последица оваквог понашања то што се САД у већини земаља у којима су присутне доживљавају у негативном светлу, што отуђујуће делује на потенцијалне савезнике, па и пријатеље.


Бредли-Фарел се такође дотакла ситуације у Мађарској, рекавши да је амерички амбасадор Дејвид Пресман говорио о назадовању људских права у овој земљи много пре него што је потврђено његово именовање. Једини разлог због којег је то рекао је, по њеном мишљењу, тај што Мађарска не дозвољава ЛГБТ тематику у школском програму, као што би Европска унија желела.


Она се присетила да је четири пута боравила у Мађарској и да је недавно овде живела два месеца. Истакла је да америчка јавност велики део информација о Мађарској добија од либерално-левих медија, а то су углавном негативни извештаји. Због тога сматра да је важно да људи који већ неко време живе у Мађарској кажу да те тврдње нису тачне. Како је рекла, и сама говори о својим утисцима о Мађарској на неколико платформи, како би људима дала другачију перспективу, јер сматра да су Американци веома отворени да чују истину о другим земљама.


Према њеном виђењу, биће све више људи који желе да се залажу за конзервативне вредности у различитим облицима. Са мађарске стране, она види велику храброст да се влада заузме за оно што верује да је исправно, јер је то, како каже, добар пример.

Comments


bottom of page