top of page

Брнабићева поново укорила грађане

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је Србија у петој недељи епидемије коронавируса и да су ово дани када друштво пада или побеђује и апеловала на све грађане да поштују мере Владе Србије, јер сваки појединац треба да ради за цело друштво.„Још једном апелујем да се поштују мере, молим вас, ако не због вас, онда због солидарности са лекарима, медицинским радницима, старијим и хроничним болесницима”, рекла је Брнабићева за Телевизију "Пинк".


Она је истакла да је сваки дан током којег грађани не поштују мере и препоруке владе, када се шетају и друже, заправо један дан дуже у карантину за грађане Србије старије од 65 година.


„Сваки дан кад прекршите мере, изађете, дружите се, јесте дан дуже за ваше родитеље, баке, старије суграђане да седе у изолацији. Када бисмо сви поштовали све мере и урадили и нешто додатно и када је дозвољено кретање, јер интенција је да се излази само кад се мора – за две недеље бисмо имали другачије стање у којем бисмо евентуално могли да олакшамо мере”, рекла је Брнабићева.


Она је оценила да грађани који не поштују мере владе, а у 20 сати тапшу лекарима и медицинским радницима, показују врхунац лицемерја, срамоту и себичлук.


„То је шамар у лице лекарима кад изађу са клиника и болница после смене од 12 и више сати у гужву где се сви шетају. Људи уживају, друже се и онда у осам сати чују аплауз”, рекла је премијерка.


bottom of page