top of page

Број заражених велики, утакмице се играју

Број пацијената који се лече од ковид-19 у болницама у Мађарској први пут је премашио 3.000, али се фудбалске утакмице ипак играју пред хиљадама навијача.


У Мађарској је у последња 24 сата потврђен 2.291 нови случај корона вируса, а преминуле су 43 особе, објављено је на званичном сајту за праћење епидемије. Tренутно је активно 47.257 случајева, а у болницама је 3.166 пацијената, од којих су 263 на респираторима. Од почетка епидемије у Мађарској су забележена 65.933 заражена корона вирусом, а преминуло је 1.578 особа.


Влада премијера Виктора Орбана је ипак одлучила да не уводи рестрикције за масовне скупове, па тако школе раде нормално, а и радње су отворене. Упркос великом броју оболелих, фудбалске утакмице одржавају се у присуству навијача широм земље.


Влада је повећала новчане казне за лица која крше правила о ношењу маски, како би се избегле драстичније мере, због којих је економија доживела пад за 13,6 одсто у другом кварталу.


Вечерас ће мађарски "Ференцварош" играти утакмицу против "Динамо Kијева" пред више од 5.000 гледалаца, пошто је УЕФА дозволила делимичан повратак навијача на стадионе, уколико то омогућавају локални прописи.


Национална лекарска комора позвала је у уторак владу да скрати рад ресторана, уведе стриктно време за обављање куповине за старије грађане и пооштри правила о ношењу маски.

Comments


bottom of page