top of page

Будимпешта друга, Београд четврти на листи најбољих дестинација

Познати интернет портал за љубитеље путовања "Lonely Planet" истраживао је које су најбоље дестинације за путовања у 2020. години, према критеријумима најбоље понуде за најниже цене. Будимпешта се на овој листи нашла на другом месту у свету, а Београд на четвртом.


У образложењу оваквог избора каже се да је Будимпешта једна од најзанимљивијих, а истовремено и најповољнијих дестинација за џеп потрошача. "Lonely Planet" препоручује читаоцима позната градска термална купатила, где за „само неколико долара“ људи могу провести читав дан у опуштању. Такође се наглашава буран ноћни живот: вински барови, популарни "барови-руине", изузетна архитектура, чуда модерне уметности и тзв. градска кафе-култура.


Портал чак препоручује локације за фотографисање корисницима Инстаграма, и при том наглашава да је железничка станица Келети најбоље место за долазак или одлазак из Будимпеште, а такође и сјајно место за фотографисање и приказивање на друштвеним мрежама.

Остала места која су се нашла на листи укључују индонежанско острво Источна Нуса Тенгара као водећу дестинацију, док је Мадиа Прадеш у Индији трећа. На четвртом месту је Београд, а на петом Атина. "Lonely Planet" је у Београду као водеће локације истакао добар провод крај Дунава, поједина купалишта у околини града и средњовековне манастире, док се за Атину каже је већина атракција у граду бесплатна, а да је храна прилично јефтина.

bottom of page