top of page

Будимпешта: Злато за српске стрелце

Српски стрелци су одлично стартовали на Отвореном првенству Мађарске у гађању ваздушним оружјем. Репрезентативци Србије су током прва два дана традиционалног турнира у Будимпешти освојили две златне медаље.


Зорана Аруновић је тријумфовала у појединачном такмичењу пиштољем, а дошла је и до злата у надметању микс парова, у тиму са Душком Петровим. Зорана је у свом првом званичном такмичењу после Олимпијских игара, у појединачном надметању сениорки пиштољем, у квалификацијама заузела прво место са 572 круга.


Потом је током целог финала била у вођству и тријумфовала са кругом предности испред Мађарице Веронике Мајор.


Аруновићева и Петров су другог дана, у надметању микс парова пиштољем били убедљиво најпрецизнији и у првој и у другој фази квалификација, у конкуренцији 21 пара из шест земаља. У мечу за злато састали су се са мађарским репрезентативцима Вероником Мајор и Миклошем Тартаијем. Српски тандем је до злата дошао тријумфом 17:11 у поенима.


Душко Петров је у појединачном такмичењу освојио шесто место. Сања Вукашиновић је стартовала у надметању пушком и у првом наступу остала пред вратима финала, заузевши девето место у квалификацијама.


Трећег и последњег дана митинга, у недељу, учесници ће се још једном надметати у појединачној конкуренцији.

bottom of page