top of page

Будимпешта: Наставити дијалог са Русијом

Мађарска и даље сматра неопходним да се очувају канали комуникације са Русијом како би се наставило са трагањем за путевима мирног решења кризе у Украјини, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто и додао да остаје у контакту са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом.„Главно питање тренутно је како постићи мир у Украјини. Да бисмо то остварили неопходно је одржати отворене канале комуникације. Ако бисмо престали да комуницирамо изгубили бисмо наду у постизање мира. Сматрамо да канали комуникације са Русијом морају остати отворени”, рекао је Сијарто интервју за ТВ Франс ЛЦИ, преноси Тас.


Он је истакао да је Сергеј Лавров имао кратак састанак са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном на маргинама самита министара спољних послова Г20 почетком марта у Њу Делхију.


„Ја настављам дијалог са господином Лавровом, јер, ако престанемо да разговарамо, онда ћемо изгубити наду у мир”, истакао је Сијарто и изразио уверење да украјински сукоб „неће бити окончан на бојном пољу јер може да се заврши само за преговарачким столом”.

Comments


bottom of page