top of page

Будимпешта фаворит у време Божића

Истраживање је показало да је главни град Мађарске на друштвеним мрежама апсолутни фаворит у време Божића. Будимпешта је место са највише посета на Инстаграму, када је Европа у питању.Француска компанија Фотобокс, европски лидер у штампању фотографија, недавно је спровела истраживање о најпопуларнијим празничним дестинацијама. При том је анализирала број слика и "хаштагова" божићних пијаца у сваком граду. На основу овога, може се рећи да је главни град Мађарске место са највише посета на Инстаграму, када је Европа у питању.


Хаштаг – #budapestchristmasmarket корисници ове друштвене мреже поделили су чак 10.601 пут, што представља убедљиву победу, будући да следећи на листи, Kраков, има мање од 2.000.


Ранг-листа градова изгледа овако:

1. Будимпешта – Мађарска 10.601

2. Kраков – Пољска 1.647

3. Инзбурк – Аустрија 1.622

4. Цирих – Швајцарска 1.375

5. Kопенхаген – Данска 340


Фотобокс је такође спровео истраживање које градове је најбоље посетити овог Божића. Амстердам и Будимпешта су избили на прво место. Kритеријуми су укључивали колико божићних вашара и догађаја има у граду, као и друге факторе који помажу у стварању божићне атмосфере. У Будимпешти постоје три велике божићне пијаце, неколико клизалишта на отвореном, божићна декорација, неколико врста куваног вина и наравно предивна божићна јелка.


Ово је и једна од омиљених дестинација српских туриста, између осталог и зато што могу да се нађу јако повољни аранжмани, а ни путовање аутобусом није много напорно. Тако Рапсоди тревл има аранжман од 29 евра по особи за Будимпешту. У питању је тзв. парти бус, који из Београда креће 30. децембра увече, 31. децембар се проводи у разгледању града, а увече чека Нова година и око 2 после поноћи креће назад у Србију.


Сличне понуде (аутобуски превоз, без ноћења у хотелу), додуше за 35-39 евра, имају још неке агенције у Србији.

Comments


bottom of page