top of page

Варга: Извештај ЕП-а је бесмислица

Европски парламент треба да се фокусира на стварне проблеме, изјавила је мађарска министарка правде Јудит Варга португалском дневнику Диарио де Нотициас. Она је при том актуелни извештај Европског парламента о владавини права, окарактерисала као бесмислицу.„Европски парламент је, по дефиницији, политичка институција, стога функционише сучељавањем политичких идеологија. Постојао је сличан извештај пре четири године, а сада имамо овај. Њихова политичка мисија је да спроведу лов на вештице против земље која не прихвата да спроведе политичку идеологију одреди Европски парламент. Ми смо чланови европског клуба, али су нам национални интереси приоритет“, рекла је министарка.


Варга је приметила да су времена тешка, са растућим ценама енергије, ратом који се води у суседству Мађарске и рецесијом на помолу. „Европски парламент би стога требало да се бави стварним проблемима. Ова мађарска влада дошла је на власт 2010. године и од тада ради у интересу мађарског народа. Противници ове владе неће бити задовољни све док у Мађарској не буде либерална влада", истакла је она.


Према њеној оцени, "ЕП не поштује слободу, демократију нити људско достојанство, па не поштује ни мађарски народ": "Мађарска била ангажована у веома конструктивним разговорима са Европском комисијом о стварним питањима”, рекла је и поновила да је неправедно условљавати исплату средстава за опоравак након пандемије поштовањем владавине права.


Европски буџет, по њој, нема никакве везе с тим како људи одгајају своју децу или шта мисле о имиграцији. „Не би требало да постоје услови само зато што имамо другачији начин размишљања у односу на породичну политику. Верујем да је Комисија део решења, а Европски парламент ради свој политички посао", закључила је Јудит Варга.

コメント


bottom of page