top of page

Варга: Неће нам нико диктирати како да живимо

Док Европска комисија поручује руководству Мађарске да је недопустиво изједначавање порнографије са указивањем најмлађима да постоје и особе са оријентацијом која није хетеросексуална, званичници владе у Будимпешти настављају да критикују став Брисела по овом питању.


"Европска комисија, коју подржава Европски парламент, поручила је да ЛГБТ активистима и организацијама треба омогућити да уђу у вртиће и школе", изјавила је данас министарка правде Јудит Варга за Радио Kошут.


Она, међутим, каже да мађарски Закон о заштити деце "не крши ниједну европску норму тиме што забрањује улазак ЛГБТ особа у вртиће", пренео је МТИ. Варга је рекла да су и тај закон, односно мађарска влада и Мађарска "суочени са великом европском агресијом”.


Министарка правде је такође приметила да је Мађарска добила само недељу дана да усклади звој закон с европским нормама, док је, како наводи, Европски суд правде обично државама чланицама давао рок од два месеца у таквим случајевима.


Мађарска је, додала је, одбила да јој "суд или било које друго европско тело диктира како треба живети у Мађарској": "То се односи и на то како мађарски родитељи треба да васпитавају своју децу", напоменула је Варга.

Comments


bottom of page