top of page

Вархељи: Кључне одлуке о миграцијама и западном Балкану

Updated: Feb 24, 2022

Ситуација у области миграција могла би да се промени на западном Балкану, захваљујући одлукама донетим на конференцији Европске уније о миграцијама у Бечу, каже европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархељи.


Након што је присуствовао конференцији у Бечу, Вархељи је мађарским државним меди-јима рекао да су донете одлуке о начинима за заустављање илегалне миграције, укључујући заштиту граница и враћање илегалних мигра-ната у земље порекла.


„Повећали смо средства ЕУ која се издвајају за буџет намењен западном Балкану за 60 одсто, на 355 милиона евра, како бисмо подржали овај процес и да бисмо јасно показали да за илегалне мигранте нема будућности, као ни за кријумчаре људи“, рекао је он.


"Међународни центар за развој миграционе политике шести пут је одржао годишњу конференцију у Бечу. Сви састанци у оквиру ње су били фокусирани на миграциони притисак на Европу, а ове године учесници су разговарали о начинима изградње и јачања партнерства у овој области са европским суседима", рекао је Вархељи.

Comments


bottom of page