top of page

Ватерполисти Србије изгубили од Мађарске

Ватерполо репрезентација Србије убедљиво је поражена од Мађарске у другом колу групе Д на Европском првенству у Сплиту 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5). Преостаје им још утакмица са Словенијом прекосутра у подне, али ће као вероватно други у групи морати да играју и меч осмине финала, док ће Мађари директно у четвртфинале.Мађари су играли дисциплиновано, чекајући прилику да дотуре лопту центру, или другом играчу који би упливао. И користили играча више. Србија је играла солидно у одбрани, али су Мађари високим пресингом направили велики проблем у нападу. Углавном се све сводило на шутеве из даљине, а нису изабраници Ратка Рудића имали ни среће јер је у неколико наврата погођен оквир гола.


У првој четвртини су се ваерполисти Србије још како тако држали, али је у другој дошло до потпуног потопа. Напад је остао стерилан, али је попустила и одбрана и Мађари су то сурово кажњавали и дошли до огромне предности (2:7). Деловало је да су ватерполисти Србије меч изгубили на физичком плану, нису у оба смера могли да се носе са ривалима.


Били су некако „прелаки“ и „премеки“, а кад је противник створио велику предност пали су и на психолошком и вољном плану. Промашивани су зицери, а примани лаки голови из контранапада.

Comments


bottom of page