top of page

Верхофштат ускоро у Мађарској

Европски посланик Гај Верхофштат, бивши лидер АЛДЕ групе и бивши премијер Белгије, који се спрема да се повуче из активне политике, долази у Мађарску на позив Ане Донат, европосланице политичког покрета Моментум.Удружење за Мађарску сутрашњице, које је основала Ана Донат крајем марта, ускоро ће одржати другу конференцију, која ће имати спољнополитички фокус, под називом „Европски ангажман: национални интерес“.


Донатова ће отворити конференцију, а циљ је да се „разговара о спољној политици Мађарске и ЕУ и њеним будућим потенцијалним правцима и могућностима“, истакла је она.


Према писању провладиног листа "Мађара немзет", Верхофштат, који ће се пензионисати следеће године, наводно је био умешан у текуће скандале и оптужбе за корупцију, а његово име се такође појавило и у листу "Paradise". База података са више од 13 милиона докумената објављених 2017. године открила је да је либерални политичар за плату од 60.000 евра годишње био члан одбора транспортне компаније, која је користила "офшор" компанију да избегне своје пореске обавезе.

댓글


bottom of page