top of page

Вигњевић на челу мађарског "Хонведа"

Српски фудбалски тренер Небојша Вигњевић нови је шеф стручног штаба мађарског "Хонведа", саопштио је клуб из Будимпеште.


Уговор који је Вигњевић потписао са славним клубом из Будимпеште, биће важећи до лета 2023. године. Он је у "Хонвед" дошао из летонске "Лијепаје", а претходно је чак седам сезона предводио мађарски "Ујпешт" и са тим клубом је освојио два Kупа Мађарске.


У текућем шампионату "Хонвед" је на осмом месту на табели, са пет бодова више од тимова који се налазе у зони испадања.


„Веома сам узбуђен, осећам се као мало дете. Знам где сам, "Хонвед" је значајан клуб са озбиљном историјом и драго ми је што сам овде. Свестан сам шта се од мене очекује, захвалио бих се руководству клуба на указаном поверењу, радићемо да пролеће буде успешно, то је наш заједнички циљ. Верујем у ово, заједнички рад, јер су индивидуалне амбиције, наравно, важне, али све мора да се уради за тим. Све што је сада важно је стабилизовати тим и ићи напред, корак по корак", рекао је Вигњевић.


У клубу ће Вигњевића од Срба дочекати Марко Петковић, Ненад Лукић и Душан Пантелић. Kлуб који је својевремено прославио славни Ференц Пушкаш, има 14 титула и осам купова.

bottom of page