top of page

ВИДЕО: Предавање Пинтера у Новом Саду

Амбасадор Мађарске Атила Пинтер одржао је предавање о улози његове земље у међународним односима, са посебним освртом на деловање Вишеградске групе.


Амбасадора Пинтера су у Културном центру Новог Сада дочекали градоначелник Милош Вучевић и директор ове установе, Бојан Панаотовић. Поздравну реч упутио је најпре градоначелник Вучевић.


"Ако сам ја, као професионални политичар, научио много из предавања његове екселенције Пинтера, мање упућени грађани су сигурно добили дубински увид и осврт на тему модерних мађарско-српских односа, положаја ове нама партнерске земље у савременом свету, а као врхунац данашњег предавања издвајам завршни део посвећен историјату, интересним сферама и начину функционисања Вишеградске групе, савеза средњевропских држава који постепено заузима све значајније место у ЕУ, истакао је Вучевић.

Однос Србије према мањинским народима могао би да служи као пример европским земљама, став је амбасадора Пинтера. Мађарска снажно подржава пројекат Отвореног Балкана који доприноси стабилности и миру у овом делу Европе, нагласио је он.

Директор КЦНС Бојан Панаотовић захвалио се амбасадору Пинтеру на подршци и разумевању које Мађарска има за Србију и нагласио да ће предавање амбасадора бити емитовано на изузетно гледаном јутјуб каналу КЦНС. Центар за међународну јавну политику у чијој организацији је уприличен догађај уручио је захвалнице Атили Пинтеру и Сунчици Марковић, помоћници директора КЦНС.


Целокупно предавање можете погледати приложеном на видео-снимку.
bottom of page