top of page

Вишечасовна чекања на граници

Путници који су јуче кренули у правцу Мађарске очајавају, јер су "заробљени" на граници, код прелаза Хоргош-Реске од синоћ од пола девет. На излазу из Србије, испред тог граничног прелаза, велике су гужве, а они који су кренули тамо аутобусом, на граници су заглављени већ 15 сати.


Због повратка путника у Западну Европу са годишњих одмора и летовања, данас су уочљиве велике гужве на граничним прелазима између Србије и Мађарске, а најгоре је на прелазу Хоргош-Реске.


Медији наводе да су формиране колоне путничких возила од око пет километара, а лист "Kурир" наводи да се редакцији јављају незадовољни грађани који су пут Мађарске кренули аутобусом.


Драгица Бошњаковић (56) у Мађарску је кренула јуче, а на граници је од синоћ од пола девет увече: "Укупно 50 аутобуса стоји. Прво смо држани на српској граници, сада смо на Мађарској. Нико нам не говори зашто нас овако дуго држе. Неподношљиво је, остајемо и без воде, скапаћемо од жеђи. Овде је и доста болесних људи, и сама сам срчани болесник, а има и доста деце. Сада је већ неподношљиво, јер је с јутром дошла висока температура, у аутобусу је претопло, а напољу ухватимо хлад само ако има дрвета", рекла је она, а преносе медији.


Вишечасовна задржавања на излазу из Србије, ка Мађарској, бележе се и на граничним прелазима Келебија, Бачки Виногради, Хоргош два, Бачки Брег, Бајмок, Ђала, Растина и Рабе. На границном прелазу Прешево, на улазу у Србију из правца Северне Македоније, задржавање за путничка возила је 60 минута, а на излазу 15 минута.

bottom of page