top of page

Влада: Наставак подршке породицама

Упркос рату и трошковима које је он донео, влада планира да издвоји 3.300 милијарди форинти (8,9 милиона евра) за подршку породицама у виду пореских олакшица у буџету за следећу годину, рекла је портпаролка владе Александра Сенткираљи, на видео-снимку објављеном на Фејсбуку.Због рата у Украјини, „морамо више да трошимо на безбедност земље, набавку енергије и заштиту радних места“, рекла је Сенткираљијева. Ипак, уместо да смањи подршку породици и уведе мере штедње, као што су то учиниле друге владе пре 2010, мађарска влада планира да потроши 3.300 милијарди форинти на породичне субвенције у буџету за следећу годину, додала је портпаролка (иначе супруга актуелног министра одбране и бившег амбасадора Мађарске у Лондону, Криштофа Салаја-Бобровницког - прим. ур).


Сенткираљијева је рекла да ће влада задржати породичне пореске олакшице, ослобађање од пореза на доходак за мајке млађе од 30 година, мајке које одгајају четворо или више деце и оне млађе од 25 година, и наставити да подржава породице које купују свој први дом, међу другим облицима породичних субвенција.


Додала је да су комунални расходи мађарских породица такође у великој мери субвенционисани, а буџет за наредну годину ће имати и фонд "за заштиту комуналних услуга". „Влада штити порески систем прилагођен породици, упркос рату“, објавила је она.


Comments


bottom of page