top of page

Влада најављује ново попуштање мера

Мађарска влада објавила је попис нових правила која ће се примењивати када број вакцинисаних грађана досегне четири милиона.Влада је на интернет страници навела да ће полицијски сат почети у поноћ и да ће трговине бити отворене до 23 сата. Особе са сертификатима о вакинисању могу да буду у унутрашњости ресторана до 23 сата, као и у хотелима где могу да бораве са децом.


Места за забаву затворена у новембру прошле године отвориће се за вакицинсиање људе, укључујући зоолошке вртове, музеје, позоришта, бисокопе и књижаре. Теретане, базени и скијалишта такође ће бити доступни вакинисањима и професионалним спортистима млађим од 18 година.


Они са сертификатима моћи ће са децом да дођу на спортске догађаје и не морају да носе маску. Организатори ће морати да проверавају њихове потврде о вакцинсиању, а ако то не учине прети им казна од 280 до 2.800 евра, па чак и годину дана затвора.


На снази остаје обвезно ношење маски на јавним местима, у јавном превозу и у трговинама. Запослени у ресторанима и у осталим јавним садржајима, који нису вацинисани, мораће да носе заштитне маске. У саопштењу се наводи да ће се нове мере доносити како буде напредовало цепљење.


Мађарска је током последњих 24 сата регистровала 1.936 нових случајева заразе и 176 умрлих са ковидом-19. У земљи са десет милиона становника досад је једном дозом цепљено 3.6 милиона људи, а 1.6 са обе, објавила је влада.

Commentaires


bottom of page