top of page

Влада позива волонтере за Африку и Азију

Мађарска влада наставља да помаже угрожене хришћане широм света, а осим нових финансијских средстава, у плану је и ангажовање волонтера, најављено је у ресорном министарству.


Тристан Азбеј, државни секретар

Владин програм помоћи угроженим људима у иностранству до сада је пружио подршку за више од 100.000 особа широм света, а сада ћемо ангажовати и добровољце, најавио је Тристан Азбеј, државни секретар надлежан за помоћ прогоњеним хришћанима, у изјави Радио Кошуту.


Подсетио је да је влада покренула програм међународне помоћи почетком 2017. године, са циљем да помогне пре свега хришћанима који живе у тешким условима у Африци и Азији.


- Држава сада позива волонтере који су спремни да држе часове енглеског језика и радионице на интернету, у школама и центрима за подршку породицама у Африци и на Блиском истоку - каже Кристина Карман, директорка програма за волонтирање.


Добровољци ће бити добродошли за пут на афрички континент након заустављања пандемије, а биће ангажовани као испомоћ у болницама и дечијим домовима, рекла је она. Такође је позвала инжењере да се пријаве ради помоћи у реализацији грађевинских пројеката.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page