top of page

Влада Србије уводи нове мере

Од уторка 17. новембра, у периоду од 21.00 до 5.00 часова, неће моћи да ради ништа осим апотека, бензинских пумпи, доставе хране и дела привреде која ради у трећој смени, одлучила је Влада Србије на ванредној седници о сузбијању корона вируса.


Како је после седнице рекла председница Владе Ана Брнабић, Влада је послушала савете медицинског дела кризног штаба да се уведу додатне рестриктивне мере како би зауставили ширење корона вируса.


„Мере ће се примењивати до уторка 17. новембра јер смо хтели да дамо један дан онима који су највише погођени да се организују, мере ће трајати 15 дана, до 1. децембра када ће влада одлучити да ли ће их продужити или пооштрити”м рекла је Брнабић и нагласила да се забрана односи на кафиће, кклубове, продавнице и тржне центре.


Она је додала да је следећа мере - забрана кретања, али да Влада није за то, и да таква мера неће бити донета ако не буде неопходно: „Сада не размишљамо о томе, предвиђања су да ће ова мера ће дати резултате и да ће бројеви почети да опадају”, рекла је премијерка и објаснила да је о новим мерама претходно разговарала и са председником Србије Александром Вучићем.


Она је, на конференцији за новинаре у Влади Србије, рекла да је смртност од ковида 19 у овом тренутку 1,3 процента и да само неколико земаља има нижу смртност од те. Рекла је и да у болницама још увек има слободних кревета и додала да је Србија у „зеленој зони” упркос „застрашујућим бројевима” о заражености.


Брнабићева је навела и да је ситуација у школама стабилна и безбедна и да ће школе нормално функционисати: „Ми тренутно у основним школама у читавој Србији имамо 39 заражених ученика, од тога у Београду 20. У средњим школама су 52 ученика позитивна на ковид 19, од чега су 22 у Београду - рекла је она и навела да се од 13. новембра почело са изрицањем и мандатних новчаних казни.

Comments


bottom of page