top of page

Влада: Умањимо могућност другог таласа

Представник мађарске Владе позвао је грађане да поштују правила уведена због епидемије вируса корона, како би се избегао њен очекивани други талас.Циљ владе је да спречи други талас епидемије корона вируса, што је разлог решености да одржи садашњи ниво ограничења, изјавио је шеф кабинета премијера Орбана, Гергељ Гуљаш. На редовном брифингу за медије, он је рекао да би промена постојећих ограничења била ризична и влада жели да то избегне.


Позивајући грађане да поштују правила и носе маске, Гуљаш је ракао да треба уложити све напоре како Мађарска не би била погођена другим таласом епидемије, коју су стручњаци раније најављивали за јесен.


- Ако активне инфекције у Мађарској премаше број од 1000-1.500, тада би кренуо други талас. Тренутно имамо 500-600 активних инфекција.


Одговарајући на питање о полицијским санкцијама због кршења правила ношења маски, он је рекао да закон предвиђа новчане казне до неколико десетина хиљада форинти, што је до сада примењено у свега неколико случајева. Гуљаш је додао да влада очекује од грађана да без присиле поштују ова правила.


Иначе, Мађарска је једна од малобројних земаља где се, према званичним подацима, број новоинфицираних вирусом корона мери једноцифреним бројевима, у чему влада види потврду исправности мера које је до сада доносила.

Kommentit


bottom of page