top of page

Влада формирала Савет за одбрану

Савет за одбрану састоји од чланова кабинета мађарског премијера, а бавиће се "извештајима и предлозима који се тичу обавештајних служби, јавне безбедности, заштите граница, одбране, миграција, управљања катастрофама, борбе против тероризма и развоја оружаних снага".Заштита безбедности и суверенитета Мађарске, у светлу рата у Украјини и европске економске кризе која је уследила и растућег миграционог притиска, биће приоритети у наредним годинама, каже се у званичном саопштењу мађарске владе.


Додаје се да ће Савет за одбрану деловати у оквиру мађарске владе и да ће бити посвећен извештајима и предлозима који се тичу обавештајних служби, јавне безбедности, заштите граница, одбране, миграција, управљања катастрофама, борбе против тероризма и развоја оружаних снага.


На челу Савета за одбрану је премијер, док је секретар саветник премијера за безбедност. Чланови су министар у премијеровом кабинету и министри унутрашњих послова, одбране, спољних послова и трговине. Ово тело ће састанке одржавати сваке две недеље, а ванредно заседање може сазвати било ко од чланова, уколико сматра да је потребно.

bottom of page