top of page

Владина подршка страним инвестицијама

Од почетка пандемије корона вируса у Мађарској, прошлог марта, влада је подржала 1.434 стране инвестиције, укупне вредности 1.676 милијарди форинти (4,7 милијарди евра), рекао је министар спољних послова и трговине Петер Сијарто.


Говорећи на отварању новог погона компаније "Меркбау", у мађарском власништву, у Кишкунхалашу на југу земље, Сијарто је рекао да је пандемија представљала економске изазове, као и ризике за јавно здравље. Влада је дужна да заштити радна места људи, као и њихове животе и здравље, наласио је он.


Прошлог пролећа, влада је одлучила да се бори против незапослености, уместо да је финансира, истакао је Сијарто и напоменуо да је "сталним напорима у протеклој деценији створена снажна мађарска економија, у чијим су темељима мађарске компаније, које постају све јаче и јаче".


Грађевинска компанија "Меркбау" са југа Мађарске, уложила је 580 милиона форинти да би дугорочно сачувала радна места својих 350 запослених, рекао је Сијарто, а влада је ту фирму подржала са 287 милиона форинти.

Comments


bottom of page