top of page

Власти одбиле захтев да Бајерн и Севиља играју пред празним стадионом

Демократска коалиција (ДК) и управа Будимпеште позвале су Шандора Чањија, шефа Мађарског фудбалског савеза, да наложи да се утакмица Супер купа УЕФА, заказана за четвртак, игра на празном стадиону, што је он одбио.


Утакмица између Бајерна из Минхена и Севиље у будимпештанској "Пушкаш арени" биће први меч УЕФА који ће се играти пред гледаоцима, од избијања корона вируса у марту. Ержебет Немет, заменица градоначелника Будимпеште, назвала је овај сусрет „експериментисањем људима зарад страсти Виктора Орбана“.


Премијер је, како је истакла, одбио да се утакмица одигра пред празним стадионом, „како би уживао у свом хобију“.


Град ће повећати капацитете јавног превоза у том делу Будимпеште, како би се заштитило здравље гледалаца, рекла је она и упозорила да грађани треба да носе маске и држе дистанцу једни од других и на аутобуским стајалиштима.


Према тренутним плановима, утакмици ће моћи да присуствује 20.000 људи, што је трећина капацитета арене. Тим Севиље је најавио да ће искористити само 500 улазница, од укупно 2.500 карата, које су им додељене.


Као одговор, Мађарски фудбалски савез је саопштио да ће примењивати строге мере безбедности у "Пушкаш арени", наводећи да ће она бити „најсигурније место у земљи, а могуће и у читавој Европи, током меча“. Како истичу, утакмица се игра напољу, што тај догађај за гледаоце чини много мање опасним од програма у затвореном простору. Савез је позвао гледаоце да се придржавају здравствених и безбедносних прописа.

Comments


bottom of page