top of page

Војводина добила нову владу

Покрајинску владу и у наредне четири године предводиће Игор Мировић, који је на ово место данас изабран већином гласова посланика Скупшштине АП Војводине, а чиниће је коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС), у којој су СДПС, СВМ, ДСХВ, ПС, али и СПС-ЈС.


Реизбор Игора Мировића, као и избор чланова Покрајинске владе, подржао је 101 посланик покрајинског парламента, док је десет посланика из опозиционих сттранака СРС, ЛСВ и „Метле 2020” било против. Нико од присутних народних посланика није се уздржао од гласања.

Мировићев кабинет има 12 секретаријата и 14 чланова. Потпредседничку функцију обављају др Зоран Гојковић (СНС), секретар за здравство, Жолт Сакалаш (СВМ), секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице, Владимир Галић (СНС), секретар за урбанизам и заштиту животне средине, и Бранко Чурчић (СПС), који је без ресора.


Остали чланови Покрајинске владе су: Драгана Милошевић (СНС), на челу Секретаријата за културу, информисање и односе с верским заједницама, др Зоран Милошевић (СНС), задужен за високо образовање и научноистраживачку делатност, Смиљка Јовановић (СНС), за финансије, Огњен Бјелић (СНС), за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Предраг Вулетић (Покрет социјалиста) за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Чедомир Божић (СНС), за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Ненад Иванишевић (СДПС), за привреду и туризам, Дане Баста (СНС), за спорт и омладину и Александар Софић (СНС), за регионални развој, међурегионалну сарадњу и  локалну самоуправу.  


Мировић је нагласио да су преговори о формирању нове Покрајинска владе трајали дуго јер се трагало за најбољим решењима – да најбољи људи управљају најбољим ресорима, а од сутра, како је казао, чекају други изазови.


– Први је стање с вирусом ковид-19, које није тако добро, други изазови везани су за економске процесе у нашој земљи, а трећи за припрему буyета за наредну годину. То ће бити први потези Владе које ћете имати прилике да видите наредних неколико недеља – истакао је Мировић. 

Comments


bottom of page