top of page

Вучић и Кевер о билатералним односима Србије и Мађарске

У разговору српског председника и шефа Мађарског парламента истакнут је значај инфраструктурног повезивања и пројеката попут модернизације пруге Београд-Будимпешта и реконструкције пруге Суботица-Сегедин, као и повезивање гасне инфраструктуре, наводи се у званичном саопштењу.


Односи Србије и Мађарске су на највишем нивоу у историји, засновани на међусобном разумевању и поверењу, констатовали су данас председник Србије Александар Вучић и шеф мађарског парламента Ласло Kевер.


Вучић је том приликом изразио очекивање да ће садашњи висок ниво односа бити потврђен успостављањем стратешког партнерства, а Мађарској је захвалио на снажној подршци евроинтеграцијама Србије, саопштено је из Вучићевог кабинета.


Он је подржао парламентарну сарадњу двеју земаља и изразио задовољство потписивањем Оквирног споразума о партнерству мађарског парламента и Народне скупштине Србије.

У разговору је, како се наводи, истакнут значај инфраструктурног повезивања и пројеката попут модернизације пруге Београд-Будимпешта и реконструкције пруге Суботица-Сегедин, као и повезивање гасне инфраструктуре.


Председник Парламента Мађарске Kевер је захвалио на свему што се у Србији ради у циљу унапређења положаја мађарске националне мањине, те су двојица саговорника констатовали да је она, уз српску заједницу у Мађарској, својеврстан мост између две земље. Мађарски званичник је такође истакао улогу Србије у очувању мира и стабилности у региону, што је од значаја и за његову земљу, наводи се у саопштењу.


Comments


bottom of page