top of page

Вучић критиковао РТС због питања Орбану

Председник Србије Александар Вучић критиковао је Радио телевизију Србије, истичући да она припада “квази либералном блоку”, због питања које је новинарка РТС-а упутила Виктору Орбану, премијеру Мађарске.Вучић је негодовао због новинаркине молбе да Орбан прокоментарише актуелну одлуку Европског парламента којом осуђује Мађарску. Она је подсетила да је "ЕП јуче осудио намерне и систематске напоре мађарске владе да поткопа европске вредности" и да то тело захтева да Брисел покаже резултате у процесу који се води против Мађарске.


То питање је изненадило председника Вучића, који је га је прокоментарисао речима: “Ја, не верујем”.


Након Орбановог одговора, Вучић је свом госту из Мађарске испричао како доживљава рад РТС-а: “Kао што видите, драги пријатељу, код нас и јавни сервис, који је макар формално у државном власништву, припада том квази либералном блоку којем увек морате да се правдате за одлуке ЕП и свега другог”, рекао је Вучић.


“Ја им се одавно не правдам, пошто о нама пишу исте те ствари и појма немам шта о нама пишу. И данас и сутра су опет овде да нам држе предавања и придике и претпостављам да ће наставити, то ради. Посебно они који имају 0,7 одсто гласова у својим земљама. Ти су нарочити специјалци да ми објасне каква је ситуација у мојој земљи где ја добијам 60 одсто гласова. Пошто они са 0,7 одсто гласова најбоље знају каква је ситуација у мојој земљи. И то сам претерао, овај стручњак што нам долази он више нема ни 0.7 процената. Он сад има између 0.5 и 0.6 одсто. Са ових 0.7 сам га почастио. Он долази да нам држи предавања ”, рекао је Вучић.

Comentarios


bottom of page