Вучић критиковао РТС због питања Орбану

Председник Србије Александар Вучић критиковао је Радио телевизију Србије, истичући да она припада “квази либералном блоку”, због питања које је новинарка РТС-а упутила Виктору Орбану, премијеру Мађарске.Вучић је негодовао због новинаркине молбе да Орбан прокоментарише актуелну одлуку Европског парламента којом осуђује Мађарску. Она је подсетила да је "ЕП јуче осудио намерне и систематске напоре мађарске владе да поткопа европске вредности" и да то тело захтева да Брисел покаже резултате у процесу који се води против Мађарске.


То питање је изненадило председника Вучића, који је га је прокоментарисао речима: “Ја, не верујем”.


Након Орбановог одговора, Вучић је свом госту из Мађарске испричао како доживљава рад РТС-а: “Kао што видите, драги пријатељу, код нас и јавни сервис, који је макар формално у државном власништву, припада том квази либералном блоку којем увек морате да се правдате за одлуке ЕП и свега другог”, рекао је Вучић.


“Ја им се одавно не правдам, пошто о нама пишу исте те ствари и појма немам шта о нама пишу. И данас и сутра су опет овде да нам држе предавања и придике и претпостављам да ће наставити, то ради. Посебно они који имају 0,7 одсто гласова у својим земљама. Ти су нарочити специјалци да ми објасне каква је ситуација у мојој земљи где ја добијам 60 одсто гласова. Пошто они са 0,7 одсто гласова најбоље знају каква је ситуација у мојој земљи. И то сам претерао, овај стручњак што нам долази он више нема ни 0.7 процената. Он сад има између 0.5 и 0.6 одсто. Са ових 0.7 сам га почастио. Он долази да нам држи предавања ”, рекао је Вучић.