top of page

Вучић ненајављено у Будимпешти

Мађарски премијер и српски председник састали су се по други пут за неуобичајено кратко време. Ни недавна Орбанова посета Београду, а ни данашња Вучићева Будимпешти, нису биле најављене у јавности. С обзиром да су у њиховом друштву били српски министар финансија и мађарски министар спољних послова и трговине, претпоставља се да су у центру пажње овога пута били економски аранжмани.Србија и Мађарска интензивно раде на плановима за сарадњу у отклањању економских последица пандемије коронавируса, с обзиром на велике потенцијале и напредак у економским односима у претходном периоду, оцењенио је на састанку мађарског премијера и Виктора Орбана и председника Србије Александра Вучића у Будимпешти, преносе медији.


"Припреме за дан после победе над корона вирусом", објавио је Вучић на инстаграм налогу "будућностсрбијеав", уз фотографије са састанка на којима су, осим Вучића и Орбана, министар финансија Србије Синиша Мали и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.


Уз фотографије дочека Вучића у палати Kармелита у Будимпешти, написано је: "Пријатељи и партнери и у добрим и у тешким временима".


Вучић и Орбан разговарали су "о билатералним односима, о сарадњи и солидарности у борби против коронавируса, као и плановима за подршку економском развоју двеју земаља, након завршетка пандемије", саопштено је касније из Вучићевг кабинета.


Они су у присуству министра финансија Србије Синише Малог и министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта "разговарали и о мигрантској кризи и процесу евроинтеграција Србије".


"Две земље интензивно раде на плановима за сарадњу у отклањању економских последица пандемије, с обзиром на велике потенцијале и напредак у економским односима у претходном периоду", наглашено је у саопштењу.


Вучић је, како се наводи, "замолио премијера Орбана да се као велики пријатељ Србије заложи за убрзано укључивање Србије и Западног Балкана у програме помоћи ЕУ за борбу против корона вируса и отклањање економских последица пандемије".

Comments


bottom of page