top of page

Груевски у Мађарској основао фирму за консалтинг

Бивши македонски премијер Никола Груевски регистровао је у Мађарској фирму за пословни консалтинг, са шириокм спектром делатности, укључујући и продају посуђа и средстава за чишћење.


Никола Груевски и Виктор Орбан

Груевски је побегао из Македоније 11. новембра 2018. године, када је требало да му буде уручен акт о упућивању на издржавање двогодишње затворске казне у случају "Танк", због куповине оклопног "мерцедеса" новцем Министарства унутрашњих послова.


Како преносе мађарски медији, фирму чији је власник и директор, Груевски је регистровао 15. јула. Назив јој је ИЦИЦ, са седиштем и у Пецелу, недалеко од Будимпеште. Основне делатности компаније су управљање пословањем и пословни консалтинг, али и велепродаја порцелана, стакленог посуђа, средстава за чишћење, организација конференција и друго.


Груевски од 2018. године живи у Мађарској, где је добио азил, али је приликом регистрације фриме дао кућну адресу у Скопљу. Он је, како је раније изјавио мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, ангажован и као саветник премијера Виктора Орбана за Западни Балкан.

bottom of page