top of page

Гувернер посетио америчког амбасадора

Гувернер мађарске централне банке (НБХ) Ђерђ Матолчи састао се са америчким амбасадором Дејвидом Пресменом Давидом, са којим је разговарао о економским, трговинским и културним везама између двеју земаља, саопштила је НБХ.Мађарска и САД сарађују у низу сектора, посебно у области безбедности, економије, енергетике и спровођења закона, наводи се у саопштењу. Матолчи и Пресман су такође разговарали о економској ситуацији својих земаља и могућностима сарадње у финансијском и другим секторима, саопштено је из НБХ.


Матолчи је истакао да су јаке билатералне везе кључне „усред тренутних економских и геополитичких неизвесности“. Саговорници су се сложили да су јачање веза и одржавање дијалога неопходни, наводи се у саопштењу.


Амбасадор Пресман је, иначе, због својих честих критика на рачун стања демократије у Мађарској, још од свог ступања на ову дужност прошле године, веома непопуларан у провладиним медијима. Премијер Орбан му најчешће замера да "жели да научи Мађаре како треба да живе", а поред тога, влада га сматра главним организатором финансирања уједињене опозиције од стране владе САД-а.

Comments


bottom of page