top of page

Гуљаш: Источне вакцине боље од западних

Према речима министра Гергеља Гуљаша, шефа Кабинета мађарског премијера, кинеска и руска вакцина су ефикасније од западних. На редовној конференције за штампу, он је рекао како трећа доза Синофармове вакцине није потребна, упркос извештајима да две дозе нису довољне да би се уништио вирус.


На питање да ли мађарска влада треба да модификује свој план вакцинације како би омогућила трећу дозу вакцине Синофарм, Гуљаш је одговорио тако што је најпре упозорио представнике медија да "треба да се понашају одговорно".


Без обзира на извештаје који указују на разлике у ефикасности и квалитету различитих врста вакцина, он је нагласио да су све исте и да људи не би требало да фаворизују једну над другом. Додао је да за трећу вакцинацију кинеском вакцином нема разлога.


„Неки новинари можда неће ни приметити да служе прљавим интересима када покушавају да пишу против или подстичу несигурност око одређених вакцина. Вакцине Синофарм и Астра Зенеца нису ни на који начин лошије, а у одређеним случајевима показују знатно боље резултати него, на пример, Фајзер", рекао је министар.bottom of page