top of page

Гуљаш после треће вакцине позитиван

Шеф Кабинета мађарског премијера, министар Гергељ Гуљаш, позитиван је на корона вирус, саопштено је из Владе Мађарске. Према провладином дневнику "Мађар немзет", министру је инфекција откривена након повратка из званичне посете Немачкој. Претходно је вакцинисан двема Спутњиковим и трећом Џонсоновом вакцином.


У извештају из Кабинета премијера наводи се да ће Гуљаш испуњавати своје министарске дужности "најбоље што може, из кућног карантина". У свом извештају, Kанцеларија такође понавља став владе да је вакцинација "важнија од било чега другог".


"Захваљујући вакцинацији која је пружила највећи могући ниво заштите, показало се да инфекција корона вирусом код шефа Кабинета премијера нема озбиљних симптома", каже се у саопштењу.


Одговарајући недавно на питање новинара, Гуљаш је изјавио да је након вакцинације двема дозама Спутњика, добио трећу дозу вакцине Џонсон. Овај избор је необичан, сматрају медији у Будимпешти, ако се има у виду да владин информативни сајт о ковиду не наводи Џонсон као предложену трећу дозу за особе вакцинисане руском вакцином. Поставља се питање зашто влада и даље инсистира само на вакцинацији, а не и на маскама и другим мерама заштите, ако се и у овом случају показало да вакцина ни после треће примљене дозе не спречава инфекцију.

bottom of page