top of page

Гуљаш: Ђурчањеви само моћ воле више од лажи

"Једина ствар коју породица Ђурчањ воли више од лажи је моћ", изјавио је шеф кабинета мађарског премијера на Фејсбуку, мислећи на бившег премијера Ференца Ђурчања и његову супругу Клару Добрев.


Позивајући се на интервју који је Клара Добрев дала информативном порталу Индекс, Гергељ Гуљаш је рекао да је кандидаткиња Демократске коалиције за премијера подвукла важност људских права, али да се пре три године зарекла да никада неће склопити савез са националистичком странком Јобик.


Добревова се, додао је, противила сарадњи са Јобиком, због тога што је он представљао опасну претњу за Јевреје и Роме, као и за њеног мужа. Гуљаш примећује да нема сумње да се она од тада предомислила.


"Да је уместо белог рекла црно и да је уместо да говори о људским правима величала Јобик - што би према претходном становишту њене странке било савезништво с нацистичком странком - њен сан да постане премијер брже би испарио", рекао је.


Осврнувши се на оптужбу МСП-а против премијера Виктора Орбана да је он тај који је одлучио коју вакцину ће да приме грађани, Гуљаш је рекао да је Мађарска једина земља на свету у којој су сви могли да бирају између шест различитих вакцина, додајући да „не постоје ниједна влада или премијер на свету који гарантују тако широк избор грађанима" .

bottom of page