top of page

Дајч: ЕП користи левичарску тактику притиска

Тамаш Дајч, ЕУ посланик мађарске владајуће странке Фидес и један од њених челника, оштро је критиковао "тактику политичког притиска" Европског парламента, чији је циљ, кко је рекао, да наговори Европску комисију да примени критеријум владавине закона.У интервјуу за државни Радио Кошут, Дајч је рекао да током 12 година, колико је посланик у Европском парламенту, никада није видео да ЕП доноси "тако прљаву резолуцију“, као што је учињено прошле недеље.


Дајч подсећа да се у резолуцији каже да је ЕП спреман да предузме правне мере против ЕК, ако она одложи примену механизма владавине закона, када је реч о критеријумима за расподелу буџета Европске уније.


„Левичарска већина у Европском парламенту, укључујући и Европску народну странку, користи тактику политичког притиска у вези са питањем за које је речено да се односи на владавину закона“, рекао је Дајч, који је резолуцију назвао „отвореном претњом Европској комисији од стране левичарске већине у законодавном телу."


Тамаш Дајч каже да су мађарски левичарски посланици такође "учинили све што је у њиховој моћи да раде против сопствене земље". Рекао је да они "раде на одржавању механизма владавине закона како би ускратили мађарским локалним самоуправама, образовном и здравственом систему средства ЕУ, која имају право".


Европска и мађарска левица, како је рекао, желе да казне сваку земљу чији су гласачи "имали храбрости да се супротставе европском мејнстриму и изаберу грађанске, национално оријентисане конзервативне владе десног центра“.

bottom of page