top of page

Дајч позива на укидање санкција

Политика санкција коју примењује Брисел, непромишљена је и самодеструктивна, сматра Тамаш Дајч, шеф делегације владајућег Фидеса у Европском парламенту (ЕП) и позива на укидање санкција Русији.Фидесова европска парламентарна група наставиће да подржава промену бриселске „непромишљене и самодеструктивне“ политике санкција, наводи Дојч у свом саопштењу: "Они ван Европе који подржавају бриселску политику санкција сматрају да је економска криза која ће погодити земље чланице ЕУ заједно са растућим ценама енергије и инфлацијом колатерална штета. Време је да Европа коначно заступа своје интересе, како би и бриселска бирократија признала да је политика санкција непромишљена“, рекао је он.


Дај сматра да санкције наносе већу економску штету европским националним економијама него онима на које су усмерене. „Наш најважнији задатак је да се чује наш глас, као трезвене мањине у Европском парламенту која подржава укидање санкција. Мађарска влада је испунила своје обавезе, постигла је споразум са Бриселом након успешног низа преговора и отклонила све правне и политичке препреке за приступ фондовима ЕУ", рекао је Дајч.


Он је истовремено додао да се може очекивати да ће Брисел поставити још препрека на путу Мађарске да добије приступ новцу из фондова ЕУ.


Што се тиче корупционашког скандала у Европском парламенту, Дајч је позвао на елиминисање „корупцијске машине“ у Бриселу. Он је рекао да већина посланика ЕП умешаних у скандал, припада групи социјалиста и да „нема шансе да бриселска бирократија промени систем који јој је политички користан".


„Само ми, европски бирачи, можемо да променимо овај систем 2024. године“, додао је он, говорећи о изборима за ЕП.

留言


bottom of page