top of page

Дајч: Шоршева мрежа против Мађарске

Један од лидера владајуће мађарске партије Фидес, саопштио је да има непобитне доказе о употреби манипулативних средстава од стране мреже америчког финансијера Џорџа Шороша, како би се подстакла употреба двоструких стандарда против Мађарске.


„Ми Мађари се дуги низ година боримо против употребе срамних двоструких стандарда против нас“, рекао је члан ЕП-а из редова Фидеса Тамаш Дајч за МТИ, путем видео поруке и додао да су се појавили "необориви докази да је левица институционализовала употребу двостру-ких стандарда против Мађарске".


"Појединци повезани са Шорошевом мрежом појавили су се са манипулативним методама које користе за ширење очигледних лажи и блаћења Мађарске. Каролина Пунсет, шпанска либерална посланица у Европском парламенту, Андреј Носко, директор Фондације за отворено друштво, Матјас Калман, новинар који је радио на новинским порталима 24.hu и Индекс, и Далибор Рохак, научни сарадник у Америчком истраживачком институту, без обзира шта говоре у јавности, истински су непријатељи слободе говора. То нису ни Мађарска и Пољска, већ представници наводне политичке коректности у Бриселу. Мејнстрим медији бавили су се Мађарском и Пољском, а да нису изнели никакве стварне аргументе против њих", додао је он.


Дајч је рекао да су Пунсет, Носко, Калман и Рохак признали да је већина невладиних организација, укључујући и Амнести интернешенел, вршила контролу над страним новинарима и да је Брисел применио двоструке стандарде против Мађарске не само у политичким, већ и по економским питањима.


„Један од њих је чак с поносом признао да је у више наврата ангажовао новинаре да промовишу материјале Шорошевих организација са лажним информацијама. Ово не сме остати без последица", нагласио је Дајч.

bottom of page